Vortex Trader Pro

Minden kereskedésnél a nyereséges / veszteséges kereskedések aránya a mérvadó. Nincs ez másképp a robotoknál sem. Persze nem ez az egyetlen tényező ami alapján megítélhetünk egy stratégiát, de elég jó támpontot ad ahhoz hogy érdemes-e használni.

Vortex Trader Pro

A Vortex Trader Pro 28 hónap alatt 92,3%-os rátával kereskedett. Ez pedig kiemelkedően jó. Még az olyan – jelenleg 2000%-os hozam felett járó – ‘legendák’ mint a Growth Bot is csak 36% körüli rátával dolgoznak. Persze fontos dolog a veszteségek időben történő elvágása, esetleges követő stop, de a különbség azért így is látványos.

A hivatalos weboldalon megtudhatjuk többek között hogy a robot fejlesztője egy volt money manager, aki egy nagy brókercégnél kezelte az ügyfelek portfólióit. Természetesen feladatai közé tartozott a stratégia figyelemmel követése és optimalizálása csakúgy, mint új kereskedési stratégiák kidolgozása és bevezetése – mindezt 10 éven keresztül. Majd talált egy stratégiát, amivel sikerült 48 nyereséges kereskedést összehoznia egymás után.

Átnéztem a myfxbook-on található kereskedéseket, és ha nem is 48, de 36 egymás utáni profitos kereskedéssel nyitott a robot, majd egy 0,1 pip-es (!!!) veszteség szakította meg a sorozatot. Ezután 48 profitos kereskedés, majd egy újabb 0,1 pip-es veszteséges. Tényleg nem tudom, jelenleg milyen rendszer tud akár csak hasonlót is. A myfxbookon a ‘trading activity’ / ‘history’ menüpontban találod meg a kereskedéseket visszamenőleg.

Vortex Trader Pro 1

fejlesztői számla

Mivel Doug – a fejlesztő – nem kedveli a bonyolult stratégiákat, itt is ragaszkodott az egyszerű megoldásokhoz, mint a támasz / ellenállás, trend és néhány indikátor használata – nem érdemes újra feltalálni a kereket, tehát a legegyszerűbb valószínűleg a legjobb.

Vortex Trader Pro stratégia

A Vortex Trader Pro tehát NEM

  • skalper vagy martingale stratégiát használ

A robot biztonságos és évtizedek óta használt stratégiák alapján kereskedik, tartalmaz többek között

  • automata kereskedési menedzsment
  • tőke menedzsment
  • profit védelem
  • hamis szignálok elleni védelmi rendszereket

Volatilitást és oszcillációs szinteket elemez, ezek mellett néhány indikátor, mint a CCI, Moving Averages, WPR és néhány egyéb segít a pozíciónyitásban és pozíció menedzsmentben. Ezek segítségével kerüli el a fals pozíciónyitási jelzéseket, és tarthatja a már említett 92% körüli rátát.

Kereskedések gyakorisága

Mivel a robot nem egy skalper, nem nyit sok pozíciót, nagyjából évi 300 körül jár a kereskedések száma.

Devizapárok / telepítés

EUR/USD és GBP/USD párokon kereskedik, de mindössze az előbbire kell telepíteni. Mivel a robot megvételével gyakorlatilag egy trade másolót kapsz (ezért nagyon hasonlóak az eredményeim a hivatalos számláéval) ha két chart-ra húzod rá, dupla kereskedéseket kapsz eredményül!

A beállításokban a rizikót érdemes a Te igényeidhez igazítani, ez történhet három féle képpen:

  • lot méret alapján
  • rizikó alapján
  • fix lottal

Fix lothoz tartozó beállítások tőkéhez viszonyítva (ehhez válaszd a legördülő menüből a robot beállításaiban a 3 – Custom Lot Size beállítást)

Számla összegeAlacsony kockázatKözepes kockázatMagas kockázat
$250.01 – .02.03 – .06.07 – .1
$500.03 – .05.06 – .12.13 – .4
$1,000.1 – .15.2 – .3.6 – 1
$5,000.5 – .91 – 1.51.6 – 2.5
$10,0001 – 1.51.8 – 34 – 6
$20,0003 – 67 – 1011 – 15
$100,0005 – 1011 – 1516 – 20
Malcare WordPress Security