Bitcoin kereskedés robot segítségével

A Bitcoin nem is olyan régen még csak a nagyon jól értesült, az IT világban jártas egyének és a spekulánsok játékszere volt. Néhány hónapja azonban a híradások hatalmas ár-robbanásról számoltak be, ekkor gyakorlatilag az egész világ értesült az első decentralizált valutáról. De mi is az a Bitcoin, hogyan tudsz vele kereskedni?

Mi az a bitcoin?


Ez egy ún virtual currency, azaz digitális valuta, mely az általunk használt fizetőeszközök alternatívájaként jött létre. Ez egy valuta, amelyet nem egy központi bank vagy kormányzat felügyel, hanem maguk a fizetőeszközt birtoklók. Az egész egy nyílt forráskódon alapul, melyet bárki használhat.

 

Az alábbiakban megnézheted a hivatalos weboldalon található videót (angol nyelven):

Írtam már erről én is korábban a Bitcoin Robot kapcsán:

“érdemes utánanézni, itt találod a kapcsolódó wikipédia cikket magyarul.

Néhány szóban, ez a világ első, nyílt forráskódú decentralizált valutája. Ha ez elsőre némi zavart kelt benned, teljesen meg tudom érteni. De tény, hogy újabban rengetegen foglalkoznak ezzel, nem is olyan régen még a híradóban is láthattunk róla néhány riportot.

A lényeg, hogy a számítógépedre letöltött kliens egyre bonyolultabb kulcsok generálásával / megfejtésével jogosulttá tesz bizonyos összegek felvételére. Ahogy bonyolódnak a megoldásra váró kulcsok, úgy lesz egyre nehezebb hozzájutni ehhez a valutához. A folyamatot ‘bányászásnak’ hívják, és mivel egyre nehezebb hozzájutni a fizetőeszközhöz – egy átlag PC-vel már nem is érdemes belekezdeni – ún ‘bányásztársaságok’ alakultak, melyekhez kapcsolódva csoportok osztják meg a számítási teljesítményt, és egy-egy feladat megoldásakor a belefektetett munka arányában részesedik mindenki a megkeresett összegből.

Az ebay-en lehet találni több ezer dolláros, kimondottan erre a feladatra kifejlesztett ‘bányász-számítógépeket’, melyek igen kelendőek, tehát úgy néz ki, sokan bíznak ebben a fizetőeszközben.

Egyenlőre néhány online szolgáltató fogadja el fizetésre, de például egy amerikai politikus kampányára is érkezett így felajánlás.

Miért érdekes ez nekünk, és hogy használhatjuk?

A bitcoint erre szakosodott weboldalak amerikai dollárra váltják, és az árolyam bizony meglepő! Jelenleg a BTC értéke a megdöbbentő  $996 / Bitcoin (2014/01/26)

Kereskedj Bitcoinnal már $50-tól

Mik a Bitcoin előnyei?

Alacsony tranzakciós díjak, nincs tranzakció-visszahívás (mint a hitelkártyáknál), nincs közvetítő. Anoním maradsz a tranzakciók alatt, személyes információ nem kerül közlésre.

Hogyan fizethetsz vele?

Épp ahogy a jelenleg használt pénzedet, ezt is tárcában tartod. Mivel a pénz digitális, a tárca is az. Ez a gyakorlatban egy szoftver, amit a számítógépedre telepítesz. – nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy a gépedet tartsd biztonságban, erős jelszavakkal, vírusirtóval, tűzfallal, és a legújabb frissítésekkel a telepített programjaidhoz – A kényelmesebb és biztonságosabb lehetőség, ha egy online tárcát használsz, amit például a mobilodról is elérsz. Ebben az esetben viszont tárold a jelszavad biztonságos helyen. A legegyszerűbb fizetési mód amikor a mobilod használod – fizethetsz az elfogadóhelyeken egy egyszerű QR-kód beolvasásával, vagy egy NFC-képes mobillal

Hol vásárolhatsz a kriptodevizával?

A kezdetekben természetesen nem igazán volt elfogadóhely. Akik elég előrelátóak szerencsések voltak, most igazán örülhetnek. Például volt egy illető (a neve alapján magyar származású Laszlo Hanyecz Jacksonville-ből) aki pizzát rendelt, és hogy ne a nehezen megkeresett dollárjait használja, 10,000 BTC-t fizetett a pizzákért. Ma 10,000 BTC $9.960.000-t (!!!!!) ér, akkoriban az értéke $25 volt. Manapság egyre többen fogadják el a Bitcoint fizetőeszközként, akár bárok, ahol vehetsz egy sört a mobiloddal, vagy website-ok mint pl. a wordpress, vagy a reddit.

Mire ez a felhajtás?

A következő képen láthatod a chart-ot, ami megmagyarázza ezt, mert az év kezdete óta (2013) az USD-vel szemben 6,000%-kal erősödött, de a csúcs 9,000%-nál volt. De nem csak a Bitcoin értéke emelkedik rohamosan, hanem azon üzleteknek a száma is, akik elfogadják fizetőeszközként szolgáltatások és termékek ellenében.

btc-chart-500x310

Sokan vannak amellett hogy a Bitcoin a jövő valutája, és hogy pénzügyi forradalom küszöbén állunk. Ne felejtsük hogy a kormányok tartják kézben a pénzügyek (nagy része) feletti ellenőrzést, és nem fognak csak úgy lemondani az adókról, melyeket a tranzakciók után fizetünk. Habár a jelenlegi rendelkezések hiánya jelent előnyt a Bitcoint használók szemében, ez a dolog Achilles-sarka is – a szabályozások hiánya miatt könnyebben válhat a haszáló csalás áldozatává, ugyanakkor könnyű akár illegális dolgokra is használni a fizetőeszközt.
A kérdés, melyet fel kell tenni – elfogadják-e a kormányok az új valutát, vagy harcolni fognak ellene? (mint ahogy Kína elsőként tette).

Kereskedj Bitcoinnal már $50-tól

A cikk eredetije itt található

Előző bejegyzés

Következő bejegyzés

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Malcare WordPress Security